Visual Studio 2017'deki Yerleşik Chrome Hata Ayıklama Sırasında Başlamasını Devre Dışı Bırakma

Visual Studio 2017'deki Yerleşik Chrome Hata Ayıklama (Debug )Sırasında Başlamasını Devre Dışı Bırakma

Visual Studio'nun piyasaya sürülmesiyle, JavaScript'te hata ayıklama için yeni bir özellik var, bu harika bir şey ama maalesef bunun bir yan etkisi var. Hata ayıklamaya başladığınızda, Visual Studio normal Chrome örneğinizle ilgili olmayan yeni bir Chrome örneği başlatır. Benim için bu oldukça can sıkıcı bir durum, özellikle de herhangi bir JavaScript uygulamasında hata ayıklamaya ihtiyacım olmadığından. Neyse ki bu sadece basit bir ayar değiştirilerek kolayca döndürülebilir.



Öncelikle Tools menüsünden Options a tıklıyoruz (Tools -> Options)
Ardından sol taraftaki menüde Debugging -> General seçeneğine gidin. Ayarlar görünümünde yarıya kadar gidin ve AEnable JavaScript debugging for ASP.NET (Chrome and IE). seçeneğinin işaretini kaldırın.

Artık yerleşik tarayıcınız yerine varsayılan tarayıcınız başlatılmalıdır. JavaScript’i tekrar hata ayıklamanız gerekiyorsa, yalnızca ayarı tekrar kontrol edin; yerleşik tarayıcıyı çalıştırıp tekrar hata ayıklamaya geri dönmeniz gerekir.

UPDATE (since version 15.17.1): Visual Studio'nun hata ayıklama sırasında yeni bir pencere açmasını engellemek için, Tools -> Options  Projects and Solutions -> Web Projects and uncheck the option Stop debugger when browser window is closed.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Asp.Net ile Uyarı Mesajları Vermek (msgbox)

Asp.Net Eval Kullanımı

Asp.Net ile T.C. Kimlik Doğrulama (Mernis) Web Service ile